SHOOTS VOOR GEMEENTES

VISUAL STORYTELLING MET EEN WERKELIJKE AFSPIEGELING VAN DE SAMENLEVING

Gemeentes (en hun marketingpartners) hebben als geen ander de behoefte om een werkelijke afspiegeling van de samenleving te laten zien in hun beelden. Vandaar dat steeds meer gemeentes de weg naar Mooi Echt! weten te vinden.

We hebben al opdrachten mogen doen voor Gemeente Almere, Gemeente Alphen aan den Rijn, Gemeente Amsterdam, BAR Gemeentes, Gemeente Den Haag, Gemeente Haarlemmermeer, Kinderdijk, Gemeente Land van Cuijck, en een combinatie van diverse gemeentes op de Veluwe.

Resultaat fotoshoot voor Gemeente Almere – fotomodel man houdt voetbal hoog met skyline van Almere op de achtergrond

Gemeente Rotterdam

Op het moment van het schrijven van dit artikel werken we aan een modellenvoorstel voor de Gemeente Rotterdam. Onze contactpersoon wil modellen in beeld brengen die een werkelijke afspiegeling van de samenleving laten zien. Het gaat om zes dames die zes verschillende culturen laten zien, waarvan graag een aantal in traditionele kleding. De dames mogen niet te ‘mooi en gepolijst’ zijn… ze zoeken dames met levenservaring die veel kracht uitstralen.

Een klus die perfect bij ons past en waar we meteen onze tanden in zetten. Naast alle modellen die zichtbaar zijn op onze site hebben we achter de schermen nog veel meer modellen in ons bestand. En juist die passen vaak heel goed in dit soort aanvragen. Het zijn juist díé modellen, met nog weinig of geen ervaring, die perfect aansluiten bij het vertellen van dit soort echte verhalen.

Onze opdrachtgever krijgt binnen 24 uur een voorstel op haar mail met voor iedere rol 4 of meer geschikte kandidaten waar ze uit kan kiezen. Omdat de Gemeente Rotterdam nog geen bestaande klant is, is dit voorstel geheel kosteloos en vrijblijvend. We laten graag zien wat we kunnen.

Resultaat fotoshoot voor Gemeente Amsterdam – fotomodellen mannen laten zien dat inwoners met beperking kunnen openbaar vervoer goed gebruiken

Veel beeld op 1 dag nodig?

Voor de Gemeentes Amsterdam en Almere waren we niet alleen het modellenbureau, maar hebben we de volledige producties mogen verzorgen. Beide gemeentes hadden veel beeld op 1 dag nodig waardoor ze bij ons uitkwamen… dit is precies waar wij in gespecialiseerd zijn. Doordat we vooraf alle te fotograferen situaties tot in detail uitschrijven, kunnen we op de dag zelf heel veel snelheid creëren.

Resultaat fotoshoot voor Gemeente Haarlemmermeer – fotomodel dame in moestuin verbeeldt eenzaamheid

Gemeente Amsterdam

Voor de Gemeente Amsterdam hebben we een tweedaagse fotoshoot geproduceerd ten behoeve van de arbeidsmarktcommunicatie. En dan specifiek voor het IT- en Datadomein. Een dag waarin we de werkzaamheden van de medewerkers binnen in beeld hebben gebracht en een buitendag waarin we het resultaat van hun werkzaamheden in beeld hebben gebracht.

Resultaat fotoshoot voor Gemeente Den Haag – fotomodel man vertelt in een campagneposter dat hij graag een uitnodigende stad wil

Gemeente Almere

Voor de Gemeente Almere zijn we gevraagd om de eerste vulling van hun nieuwe beeldbank te vullen. We hebben vier hele dagen fotoshoots geproduceerd in alle verschillende wijken van de (zeer diverse) stad. Voor ons een genot qua visuele storytelling. Met zowel die diverse plekken en daarmee looks, als onze eigen diverse ‘gewone-mensen-modellen’ hebben we de stad in al haar glorie kunnen laten zien. Van recreëren en sporten in de natuur, tot shoppen op de markt, selfies maken voor de bezienswaardigheden, wachten op het ov en door de drukke stad lopen naar je werk.

Resultaat fotoshoot voor BAR Gemeentes – fotomodel seniore dame laat zien dat ze textiel afval scheidt

Drie tips voor content creatoren van gemeentes

Wil jij ook ‘gewone-mensen-modellen’ in beeld brengen bij de shoots voor jouw gemeente? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Met deze drie aandachtspunten verloopt de samenwerking het soepelst:

1. Vrije briefing

Heb je 6 of meer modellen nodig? En wil je inderdaad die werkelijke afspiegeling van de samenleving? Wij verrassen je dan graag met een modellenvoorstel. In dit geval mag de briefing dus redelijk ‘vrij’ blijven. Geef gerust aan wat de verhoudingen mogen zijn in bijvoorbeeld geslacht of afkomst en in welke leeftijdsrange jullie zoeken. Wij bekijken dan hoe we de mooiste mix kunnen maken.

2. Of juist specifieke briefing

Heb je minder dan 6 modellen nodig? Dan is het juist handig om per rol specifiek je wensen aan te geven. Dus bijvoorbeeld: Rol 1 betreft een man, 25 – 35 jaar met Aziatische looks. Geef gerust ook aan welke rollen er wel en niet gewisseld mogen worden. Soms helpt het ons, als er bijvoorbeeld van rol 3 weinig kandidaten kunnen op jullie shootdatum, om die kenmerken te mogen wisselen met rol 4.

3. Laat ons meedenken

Ook wanneer je ons alleen in wilt zetten als modellenbureau, denken we graag mee met de productie zodat jullie de beste foto’s met onze modellen kunnen maken. Lijkt het je heerlijk om alles uit handen te geven? Plan dan een geheel vrijblijvend kennismakingsgesprek in en dan onderzoeken we samen hoe jullie shoot het best geproduceerd kan worden en geven we je inzicht in de kosten voor jouw fotoshoot!

Resultaat fotoshoot voor Gemeente Almere – drie fotomodellen tienermeiden hangen in de stad en maken een selfie

Gratis en vrijblijvend modellenvoorstel?

Wil je na het lezen van dit artikel weten wat Mooi Echt! voor jou kan betekenen? We maken ook graag geheel vrijblijvend en kosteloos een modellenvoorstel voor jouw shoot. Laat ons hier weten wat je precies nodig hebt en we gaan voor je aan de slag. Binnen 24 uur op werkdagen heb jij een passend voorstel in je mailbox.

Modellenvoorstel aanvragen

01-05-2023

We denken graag mee

Wij weten hoe belangrijk de rol van beeld is voor jouw orga- nisatie of product. Wij helpen graag bij het vinden van de juiste beeldoplossingen voor jou organisatie.

Neem contact op