INTERVIEW MET ANNEBETH VAN DER TOORN

‘BIJ MOOI ECHT! ZIJN HET MODELLEN DIE JE IN HET ECHT OOK TEGENKOMT’

Portretfoto van Annebeth van der Toorn, enthousiaste klant van Mooi Echt!

Annebeth van der Toorn is supertevreden over de samenwerking met modellenbureau Mooi Echt! Zo tevreden dat áls er dan foto’s nodig zijn voor campagnes of huisstijluitingen zij als eerste aan modellenbureau Mooi Echt! denkt. Als interim-marketing en communicatieadviseur is zij namelijk regelmatig werkzaam voor een andere organisatie. En ze heeft het modellenbureau inmiddels al voor drie organisaties ingeschakeld. Die tevredenheid van Annebeth heeft niet alleen te maken met de betaalbaarheid van de fotoshoot, maar ook met de flexibiliteit en het meedenken en meebewegen met de klant door Mooi Echt!.

Annebeth werkte eerst als marketing- en communicatieadviseur bij een GGZ-instelling in Amsterdam. De foto’s die zij daar gebruikten voor hun uitingen waren erg verouderd, dus moesten er nieuwe komen. Maar in de zorg is over het algemeen maar een klein budget beschikbaar. Daarom werd gedacht aan het inzetten van hun eigen medewerkers als modellen. Dat hadden ze eerder ook al gedaan. Annebeth is daar echter een fervent tegenstander van: “Je hebt namelijk te maken met toestemmingen voor het gebruik van de foto’s en als de medewerkers dan uit dienst gaan, levert dat vaak problemen op. Helemaal als ze op een niet leuke manier uit dienst gaan.” Dus ging ze ‘googlen’ op een betaalbaar modellenbureau. En dat label ‘betaalbaar’ is niet heel gemakkelijk. Je hebt immers te maken met modellen, een fotograaf en soms ook iemand die de make up en haar doet. Dat kost best wel wat. Uiteindelijk kwam ze uit bij Mooi Echt!, een modellenbureau met echte mensen dat ook nog eens betaalbaar was. “Natuurlijk zijn het bij andere bureaus ook wel echte mensen, maar dat zijn meer fashionmodellen. Dit zijn meer mensen die je in het echt ook tegenkomt. En voor hele acceptabele prijzen,” aldus Annebeth.

Tijdens haar volgende interimklus bij het Diakonessenhuis in Utrecht moesten foto’s gemaakt worden voor een nieuwe campagne van het ziekenhuis. Met Mooi Echt! nog in haar achterhoofd van de vorige klus zocht ze weer contact en werd ze gelijk herkend. “Ik had de vorige keer hele goede ervaringen met Mooi Echt!. Hoe snel ze op alles reageren en natuurlijk met hun prijsstellingen. Ook heb ik meegemaakt hoe snel ze meerdere modellen voorstellen, hoe ze meedenken en hoe flexibel ze zijn. Dat is goed bevallen. En bij het ziekenhuis moest alles ook nog eens op korte termijn en was er maar weinig geld. Vanuit onze kant dus een hoop eisen. Maar het is zo cool om te zien hoe ze daarop meebewegen“, zegt Annebeth enthousiast.

En nu heeft zij Mooi Echt! bij de Haagse Hogeschool waar ze op dit moment werkt, voor een derde keer benaderd. Op het moment dat zij hoorde dat ze een fotoshoot met eigen studenten wilden gaan doen voor een campagne, is zij daar voor gaan liggen. “Ik heb het echt uit hun hoofd gepraat. De reden hiervoor was dat het dan echt zou zijn en uiteraard had het ook weer te maken met het kostenplaatje. Maar ik gaf aan dat het óók echt was met modellen van Mooi Echt! En bovendien vind ik dat er goede contracten onder moeten liggen. Dat heeft weer te maken met die toestemming die je dan nodig hebt om die foto’s te gebruiken. Bij Mooi Echt! koop je dat af voor onbepaalde tijd met wat kleine uitzonderingen waar een extra buy-out voor nodig is. En dan heb je er dus geen omkijken meer naar. Bij Mooi Echt! is dat allemaal prima geregeld.”

Voor de Haagse Hogeschool heeft dat al tot meerdere fotoshoots geleid. Annebeth en haar collega’s zijn enorm tevreden. “Ze denken mee en zijn snel. En ook de modellen zijn heel goed. Dat mag ook gezegd worden. Ze komen op tijd en snappen wat je bedoelt. Ik heb nog geen model gehad die ik minder vond. Ik ben dus echt heel erg tevreden, maar anders zou ik ze ook niet elke keer weer benaderen”, aldus Annebeth van der Toorn.

01-04-2023

We denken graag mee

Wij weten hoe belangrijk de rol van beeld is voor jouw orga- nisatie of product. Wij helpen graag bij het vinden van de juiste beeldoplossingen voor jou organisatie.

Neem contact op