BIJZONDERE MOMENTEN

VISUELE CONTENT CREëREN VRAAGT OM FLEXIBILITEIT EN CREATIVITEIT

In ons werk voor het modellen- en productiebureau komen er veel bijzondere momenten voorbij. Eigenlijk gebeurt er bij elke shoot wel iets bijzonders of opmerkelijks. Dit werk vergt namelijk veel van je flexibiliteit en improvisatievermogen. Zo moet je vaak zorgen dat de fotoshoot ondanks tegenvallers, afzeggingen, calamiteiten of slechte weersomstandigheden tóch door kan gaan. En daarbij heb je te maken met modellen, de fotograaf en beschikbaar gestelde locaties. Door verschillende ‘verrassingen’ ontstaan er vaak wonderlijke momenten. Dat maakt het werk, naast dat het hectisch is, ook gewoon ontzettend leuk! In deze blog geven we je twaalf leuke of simpelweg bijzondere momenten die voorbij zijn gekomen. Natuurlijk hebben we er nog veel meer, maar laten we hiermee beginnen.

Bijzonder moment 1 van Mooi Echt!: shoot voor Smile2allEen van onze fotografen loopt ‘s ochtends vroeg de deur uit om naar een fotoshoot te gaan en zegt haar vriend gedag. Hij blijkt precies op dezelfde tijd ook de deur uit te moeten voor een shoot. Hij doet namelijk af en toe klusjes als model. De dag ervoor bij het eten hebben ze nog gesproken over de volgende dag, maar bij geen van twee ging een belletje rinkelen. Nu ze tegelijk de deur uitmoeten, kijken ze elkaar toch wat verdwaasd aan: “Waar is jouw shoot eigenlijk?” Je raadt het al: zonder dat een van beiden het doorhad, gingen ze naar dezelfde shoot. Een shoot door ons geproduceerd voor Smile2all. Zij lol bij het weggaan en moet je je eens voorstellen hoe wij keken toen zij samen heel blij aan kwamen lopen. Het werd een supergezellige en productieve middag!

Bijzonder moment 2 van Mooi Echt!: shoot voor MebuVoor elke shoot checken we altijd van tevoren het weer op de verschillende weerapps. Om zo eventueel de shoot bij slechte weeromstandigheden op tijd te kunnen verzetten. Zo checkten we ook het weer voor de shoot van onze klant Mebu, een producent van stapelbaar en inklapbaar meubilair. De weersvoorspellingen zagen er voor de fotoshoot prima uit. Zelfs de dag ervoor toen we de weerapp voor de laatste keer checkten. De volgende dag wilden we namelijk een huwelijksvoltrekking op het strand nabootsen met allemaal witte klapstoeltjes. Op de ochtend van de shoot deed Irene haar gordijnen open en ziet ze een witte laag op de straat liggen. #WTF, het had gesneeuwd! Inderdaad: april doet wat ‘ie wil en volkomen onverwacht. Gelukkig was de strandtent ‘De Waterreus’ in Scheveningen zo welwillend om nog een extra ruimte ter beschikking te stellen voor ‘de huwelijksvoltrekking’ en konden we toch de shoot doen met uiteindelijk een supermooi eindresultaat.

Bijzonder moment 3 van Mooi Echt!: shoot voor Jeugdbescherming WestOp de fotoshoot van Jeugdbescherming west hadden we jongeren en kinderen van verschillende leeftijden als model. Met jonge kinderen moet je er altijd rekening mee houden dat ze het niet superlang volhouden. Zo ook met een jongetje van vier jaar. Het jongetje met hele mooie lange donkere krulletjes was het na een tijdje echt helemaal zat. Hij had er zó geen zin meer in. We zagen dit gebeuren en vroegen aan zijn moeder om met hem op het bankje in het bos te gaan zitten en haar zoontje op schoot te nemen. We instrueerden de fotograaf om zich als ’t ware onzichtbaar te maken, zodat het voor het jongetje leek alsof hij niet meer ‘moest’. Zo kon de fotograaf misschien toch een mooi shot van het jongetje opvangen... Het jongetje was nog steeds duidelijk verveeld en hing op een gegeven moment ondersteboven aan de arm van zijn moeder. De fotograaf legde dit moment snel vast. Zo werd dit een hele gave en ongedwongen foto. En het mooie is dat de foto bij Jeugdbescherming West inmiddels een van de meeste gebruikte foto’s is.

Bijzonder moment 4 van Mooi Echt!: shoot voor Beertje BobOnze klant Beertje Bob, een fabrikant van knuffelberen waarvan het hart een recorder is waarmee je een stem kunt opnemen, had maar een klein budget voor nieuwe foto’s. Voor slechts een paar foto’s is het te kostbaar om een fotograaf en modellen in te huren. Daarom bedachten we de ‘Combishoot’. Dus met de fotograaf en het modelletje die al bij een andere shoot werd ingezet, schoten we speciaal voor Beertje Bob in een uur nog zoveel mogelijk foto’s voor hen. Het jonge model, een meisje van vier jaar, was die dag voor het eerst als model bij ons ingezet. Dan is het eigenlijk altijd afwachten hoe dat gaat, maar zij deed het zó verrassend goed. Daardoor hebben we bizar veel goede foto’s kunnen maken. Meer dan verwacht. Onze klant Beertje Bob was natuurlijk superblij en wij hadden een nieuwe manier van werken ontwikkeld. Inmiddels hebben we maandelijks een of meerdere Combishoots waarin we op 1 dag voor verschillende klanten werken.

Bijzonder moment 5 van Mooi Echt!: shoot voor ANWBVoor onze klant de ANWB, waar we al veel verschillende leuke shoots voor hebben gedaan, werkte een van onze damesmodellen mee aan beelden voor bij een scootertest in het ANWB-magazine ‘de Kampioen’. Aan ons dus om een model te zoeken die zonder problemen scooter kon rijden zodat de fotograaf snel goede foto’s kon maken. Niet dat er eerst nog geoefend moest worden met het rijden op de scooter... Het model dat we vonden in ons bestand kon niet alleen scooter rijden, maar reed ook nog eens motor. Het wegrijden, draaien, bochten maken en remmen ging haar natuurlijk heel goed af met de scooter. ANWB blij, fotograaf blij, model blij en dan zijn wij bij Mooi Echt! ook superblij!

Bijzonder moment 6 van Mooi Echt!: shoot voor BonariusEen ondernemer belde ons op. Hij was ietwat gefrustreerd. Wat was het probleem? Deze ondernemer had een flinke groep mensen in dienst en zij reden allemaal in busjes van de zaak. Op die busjes wilde hij graag een groepsfoto van zijn medewerkers plaatsen met een oproep om bij dat bedrijf te komen werken. Maar elke keer als hij die foto had gemaakt, gingen er weer medewerkers (op nare manieren) uit dienst en klopte de groepsfoto niet meer. Zo was hij bij ons uitgekomen. Hij wilde een groepsfoto van modellen die op zijn medewerkers leken; een nep-groepsfoto dus. Hij stuurde van al zijn medewerkers een foto en zo gingen wij op zoek naar modellen die daarop leken. Dat is natuurlijk gelukt en niet veel later prijkte de foto op alle busjes. En nu, jaren later, nog steeds in gebruik. Ook al zit het bedrijf in Zwanenburg, wij rijden zelf regelmatig langs een busje dat geparkeerd staat in de Haagse Vogelwijk. Altijd leuk om je modellen zo op straat terug te zien!

Bijzonder moment 7 van Mooi Echt!: shoot voor Erasmus MCHet ziekenhuis Erasmus MC had ons ingehuurd in verband met een campagne die onder andere draaide rondom de nieuwe manier van ziekenhuiseten bestellen, via een app. Die campagne moest vooral laten zien hoe er genoten werd van het eten. We hadden hiervoor een modelletje van vijf jaar uitgekozen. De bedoeling was dat ze met haar neus in een bak vla zou dippen en dan zou de fotograaf het moment daarna vastleggen. Maar dat kleine meisje kon maar niet geloven dat ze écht met haar neus in de vla mocht. “Moet ik echt mijn neus in de vla duwen?”, vroeg ze meerdere malen. We moesten echt aandringen bij haar om het te doen. Toen ze het eenmaal deed, kwam daar natuurlijk een prachtfoto uit.

Bijzonder moment 8 van Mooi Echt!: shoot in CoronatijdHele bijzondere momenten hebben wij meegemaakt met een modellenechtpaar. Dit stel stond allebei bij ons als model ingeschreven en hebben we ook regelmatig samen op de foto vastgelegd. Heel verdrietig is het dat de dame van het echtpaar inmiddels overleden is. Het mooie is dat haar man eigenlijk alleen maar heel trots is op de foto’s van en met zijn vrouw. Hij vindt het dan ook fijn dat de foto’s van haar shoots nog steeds gebruikt worden. Hij denkt echt met warmte terug aan deze momenten. Zo hebben we het echtpaar samen vastgelegd in coronatijd voor zogenaamde ‘coronafoto’s’: niezen in de elleboog, mondmasker opdoen enzovoorts. Het mannelijke model huren wij nog regelmatig in. Hij helpt ons ook vaak uit de brand als we last minute een model nodig hebben. En daar zijn we héél blij mee.

Bijzonder moment 10 van Mooi Echt!: shoot voor Stichting RadingBij Mooi Echt! maken we op verzoek van onze klanten ook wel eens foto’s van modellen met huisdieren. We vragen bij het inschrijven daarom altijd of het model een huisdier heeft en of dat dier op de foto mag. Zo vangen we vaak twee vliegen in één klap. Voor Stichting Rading wilden we een model met hangbuikzwijn als huisdier op de foto zetten. Wij dachten dat het model dan wel op een boerderij zou wonen. Niets was minder waar. Op weg naar het huis reden we een woonwijk in en daar midden in die wijk woonde ons model mét het hangbuikzwijn dat vertoefde in de betegelde achtertuin. Én in huis. Zo leuk om te zien! Goede foto’s met een huisdier vergen altijd wat meer tijd. Ook hier. Het diertje was ontzettend lief, maar had niet overal zin in. Gelukkig kon het dier met lekkere hapjes door het model (zijn eigen baasje dus) ‘omgekocht’ worden en hebben we superleuke foto’s kunnen maken.

Bijzonder moment 9 van Mooi Echt!: shoot voor Gemeente AmsterdamVoor een shoot die wij voor de gemeente Amsterdam deden, hadden we zoals altijd het weer van tevoren zo goed als mogelijk gecheckt. Het zou prachtig weer worden met windkracht 4 zagen we. In werkelijkheid bleek het die dag echter windkracht 6 te zijn en waaide het dus echt heel flink. We moesten de lampen van de fotograaf heel goed vasthouden anders waaiden die zo van de set. Op een gegeven moment waren de windvlagen zo heftig dat Irene echt haar hele gewicht in de strijd moest gooien om de lampen niet te laten wegwaaien. Een van de modellen zag dat en moest er stiekem wel een beetje om lachen en legde dit moment vervolgens vast. Nu stond Irene dus een keer zelf op de foto!

Bijzonder moment 11 van Mooi Echt!: MadurodamOnze gewone-mensen-modellen worden vaak gevraagd een gezin te spelen. Vaak benaderen we dan ook complete gezinnen uit ons bestand, maar soms stellen we ook gezinnen samen uit los ingeschreven modellen. Op beeld dus een echt gezin, maar in het echte leven hebben ze elkaar nog nooit eerder gezien. We bereiden deze modellen altijd goed voor op hun ‘rol’ zodat ze zich als echt gezin kunnen gedragen op de fotoshoot. Één van de voorbeelden waarbij we dat deden was voor onze klant Madurodam bij de productie van hun ‘Winterfilm’. Ook deze keer werkte dit ‘samengestelde gezin’ die dag supergoed samen. Ze hadden zo’n overduidelijke klik en het leek gewoon of ze een echt gezinnetje waren. En dat zie je dan ook meteen terug in de film en maakt onze klant natuurlijk heel blij!

Bijzonder moment 12 van Mooi Echt!: shoot over vuurwerkVorig najaar gebeurde weer eens wat voor ons het aller-, allernaarste is: een model kwam zónder af te zeggen niet opdagen bij een shoot. Dat vraagt steeds extra creativiteit van ons team, terwijl je eigenlijk vol zit met frustratie. Maar… ook deze keer hebben we het op weten te lossen. Wat hebben we gedaan? Het moest een beeld worden van een zeventienjarige jongen die met zijn vader vuurwerk koopt en afsteekt. Het is in werkelijkheid een eind-twintiger geworden die op de shootdag eigenlijk voor andere beelden kwam, maar het geen probleem vond om hier ook even voor te poseren. Met een golfpetje dat toevallig in onze auto lag en een lichtblauwe hoodie leek hij dan wel geen zeventien, maar negentien geloven we zeker!

Uiteraard zetten we onze flexibiliteit, creativiteit en ons enthousiasme ook graag in om tot een mooi beeld voor jouw organisatie te komen. Zullen we eens sparren over jullie wensen en mogelijkheden? Neem je contact met ons op?

01-06-2023

We denken graag mee

Wij weten hoe belangrijk de rol van beeld is voor jouw orga- nisatie of product. Wij helpen graag bij het vinden van de juiste beeldoplossingen voor jou organisatie.

Neem contact op