TERUGBLIK

De negentienjarige Naïosha is voor de klanten en modellen van Mooi Echt! een vertrouwde stem. Ze heeft van september vorig jaar tot begin mei stage bij het modellenbureau gelopen en is gelukkig gebleven. Ze had het erg naar haar zin, waardoor we haar hebben kunnen behouden in de functie van junior projectleider.

Naïosha deed de opleiding Mediamanagement aan het Grafisch Lyceum in Rotterdam. Vanavond neemt ze officieel haar diploma in ontvangst: “Gefeliciteerd Naïosha… meer dan verdiend!”. Een mooi moment voor een terugblik: Hoe heeft zij haar stage bij Mooi Echt! eigenlijk ervaren?

Naïosha houdt van leren op alle gebieden. “Overal steek je wel iets van op”, is haar motto. Ze had al gauw het modellenbureau op het oog om haar stage te kunnen lopen. En ruim voor aanvang van de stageperiode was het in kannen en kruiken. Terwijl de meeste klasgenoten nog aan het zoeken waren, had Naïosha het al geregeld. Het gaf haar rust om het op tijd geregeld te hebben, vooral omdat ze in de examenperiode zat.

Echt heel veel geleerd!

Ze koos voor Mooi Echt! omdat ze het gevoel had dat alles wat ze daar zou leren ook in haar verdere loopbaan zou kunnen gebruiken. Naïosha is namelijk een meisje dat weet wat ze wil. Ze ziet zichzelf later als ‘talentmanager’. En nu ze zo op haar stage terugkijkt, klopt het ook wat ze in het begin hoopte: ze heeft heel veel geleerd!

Ze begon haar stage bij Mooi Echt! met het verwerken van de aanmeldingen van de modellen die zich inschreven bij het modellenbureau. Naïosha checkte of elke inschrijving voldeed aan hun richtlijnen. Zo niet, dan ging ze daar achteraan. Dat waren prima werkzaamheden om de ins en outs van het modellenbureau te leren kennen. Inmiddels, heel wat maanden verder, is Naïosha iemand waar je niet meer omheen kunt bij Mooi Echt!.

Je leert niet alles in de opleiding

Ze pakt eigenlijk het hele proces op van de opdrachten die binnenkomen. Van begin tot het eind. Natuurlijk in haar stage altijd onder begeleiding. Zo leerde ze over het opstellen van offertes en overeenkomsten en het bepalen van de tarieven. Wat komt daar allemaal bij kijken? Ook van het contact met de klanten heeft ze veel geleerd. Zowel in het contact met de opdrachtgevers als met de modellen. En het hele financiële gedeelte was bijzonder leerzaam en nieuw voor haar: “Dat leer je allemaal niet in de opleiding”.

Als Naïosha terugkijkt op haar stageperiode dan is ze het meest trots op een fotoshoot die zij zelf van begin tot eind heeft geproduceerd. Natuurlijk keek Irene op de achtergrond mee, maar het waren haar ideeën en ze heeft het zelf helemaal geregeld en gecoördineerd. Zo bedacht zij ook de locaties van de te maken beelden. Als rasechte Rotterdammer kon zij niet anders dan de shoot in hartje Rotterdam organiseren. Ook heeft zij zelf nagedacht over bedrijven die wellicht wilden meewerken en uiteindelijk heeft ze deze bedrijven ook zelf benaderd.

Schakelen en bedenken wat wél kan

Het enige minpuntje aan de shoot was dat het georganiseerd was op de dag dat de storm Eunice over Nederland raasde. Een fotoshoot op onder andere de Erasmusbrug kon uiteraard niet doorgaan. De shoot zou een totaal andere lading krijgen. Maar ook dat hoort erbij: schakelen en bedenken wat wél kan. De shoot heeft Naïosha uiteindelijk verzet naar een andere dag. Maar daarvoor moesten natuurlijk wel weer alle modellen gepolst worden of ze nog konden. En zo ook de fotograaf en de locaties. Waren die weer beschikbaar? Gelukkig lukte het allemaal een paar weken later, waarbij ze wel ook zelf als model moest inspringen (zie de foto’s bij dit blog). Ze kijkt er met een trots en heel tevreden gevoel op terug.

Dank voor je inzet!

Naïosha is dus teruggekomen als medewerker van het team en kijkt dus zeker met een goed gevoel terug op haar stage. Ze raadt het zeker aan om bij Mooi Echt! stage te lopen. Ze heeft zoveel geleerd en dat neemt zij allemaal mee naar haar volgende opleiding: Commerciële economie: Creative marketing and sales, aan de Hogeschool van Rotterdam. Naïosha komt er wel. Deze zomer dus lekker nog bij ons en hopelijk ook tijdens haar studie. Dank Naïosha voor je al je inzet tijdens je stage en zó fijn dat we kunnen blijven samenwerken. Op naar nog meer moois met elkaar, onze klanten en onze modellen!

28-06-2022

We denken graag mee

Wij weten hoe belangrijk de rol van beeld is voor jouw orga- nisatie of product. Wij helpen graag bij het vinden van de juiste beeldoplossingen voor jou organisatie.

Neem contact op